Αλιβέρι: Βγήκαν στην πλατεία και σάστισαν!

αλιβερι, κοσμοσ, πλατεια

Ήταν η είδηση της χρονιάς για το Αλιβέρι και τους κατοίκους του.

Όταν μαθεύτηκε, όλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να το δουν από κοντά. Κάτι που όταν το είδαν το θαύμαζαν.

Μάλιστα όσοι βγήκαν στην πλατεία, σάστισαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ήταν ένα θαύμα για εκείνη την εποχή.

Ένα θαύμα που έμεινε αποτυπωμένο σε μια φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω.

Ήταν μια απίστευτη εξέλιξη για την περιοχή και οι περισσότεροι κάτοικοι άφησαν για λίγο τα σπίτια τους και πήγαν να δουν στην πλατεία τι συνέβη.

Ο καθένας θα έχανε τα λόγια του αν έβλεπε το πρώτο αυτοκίνητο να φιγουράρει μπροστά στα μάτια του. Και μάλιστα όταν το είδαν μπροστά σε απόσταση λίγα μέτρα, το θαύμαζαν.

Πάμε σε μία εποχή που δεν υπήρχε η τηλεόραση, ούτε τα κινητά τηλέφωνα . Είναι μία φωτογραφία από την εποχή της αθωότητας, όταν δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η μοναδική δικτύωση λάμβανε χώρα στις γειτονιές και τις αυλές.

Είναι μια εποχή που όλοι αγαπάμε και ακόμα και αν δεν την έχουμε ζήσει, πάντα την βρίσκουμε μπροστά στα μάτια μας να ξεπροβάλλει όπως και στο παρακάτω βίντεο.

Είναι μία φωτογραφία από την Εύβοια του 1960. Στην φωτογραφία βλέπουμε δεκάδες κατοίκους στο Αλιβέρι στην Εύβοια, να έχουν αφήσει τα σπίτια τους για να πάνε να δουν ένα απίστευτο θέαμα για εκείνη την εποχή.

Είναι η πιο συναρπαστική στιγμή για εκείνη την εποχή, μιας και μπροστά τους είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, τα πρώτα οχήματα που έφτασαν στο χωριό.

Τότε το Αλιβέρι ήταν ένα μικρό χωριό όχι το μικρότερο χωριό αλλά μια περιοχή με προοπτικές. Αργότερα με το πέρασμα των ετών μεταμορφώθηκε σε μεγάλη κωμόπολη και τα τελευταία χρόνια σε πόλη.

αλιβερι, κοσμοσ, πλατεια

Βλέποντας την λεπτομέρεια στη φωτογραφία θα δείτε ξαφνικά δεκάδες πολίτες να βρίσκονται στην πλατεία. Άφησαν τα σπίτια τους και πήγαν να δουν από κοντά πως είναι τα αυτοκίνητα.

Με ενθουσιασμό έκαναν γοργά βήματα και αφού έφυγαν από τις οικίες τους, βρέθηκαν λίγα μέτρα μακρυά στην πλατεία στο Αλιβέρι.

Με νοσταλγία βρήκαμε στα social media μία υπέροχη φωτογραφία του Αλιβερίου δεκάδες χρόνια πριν. Πείτε το νοσταλγία, πείτε το αγάπη για την παλιά εποχή.