Σχέσεις και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Σχέσεις και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Οι συζητήσεις για σχέσεις είναι πάντα επίκαιρες σε κάθε παρέα και προκαλούν το ενδιαφέρον σχεδόν όλων των ανθρώπων. Τις πιο πολλές φορές, το θέμα των σχέσεων θα παρουσιαστεί με το ερώτημα, γιατί είναι τόσο δύσκολο στην εποχή μας οι άνθρωποι να βρουν τον σύντροφο που ψάχνουν και γιατί είναι δύσκολο οι σχέσεις να έχουν διάρκεια; Τι φταίει και τι είναι αυτό που έχει αλλάξει στη σύγχρονη εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Η Αναζήτηση του Τέλειου Συντρόφου & της Τέλειας Σχέσης

Ζούμε αναμφίβολα στην εποχή της πληροφορίας. Αυτό σημαίνει πως καθημερινά, βομβαρδιζόμαστε από πάρα πολλές εικόνες, μηνύματα, διαφημίσεις στον δρόμο, στην τηλεόραση, στις ταινίες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που προβάλλεται πάρα πολύ συχνά μέσα από όλα αυτά είναι η εικόνα της τελειότητας που συνειδητά ή ασυνείδητα, καταλήγουμε να την κυνηγάμε και στις σχέσεις μας. Η ανάγκη αυτή όταν ξεκινά από την αναζήτηση ενός τέλειου συντρόφου κάνει τα πράγματα αρκετά δύσκολα και περιορίζει πολύ την δυνατότητα γνωριμίας και ανάπτυξης μιας σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων. Όταν λοιπόν στην απόπειρα μιας γνωριμίας η εικόνα του τέλειου χαλάσει, τότε έρχεται η ευκολία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μας θυμίσει πως μπορούμε πολύ εύκολα πάμε παρακάτω, συνεχίζοντας την αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου, με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.
Είναι γεγονός πως με την μεγάλη ανάπτυξη της τεχνολογίας και την είσοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ζωή μας δεν άλλαξε μόνο η καθημερινότητα μας, αλλά επηρεάστηκαν σημαντικά από όλο αυτό και οι ανθρώπινες σχέσεις. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσέφεραν το τεράστιο πλεονέκτημα της εύκολης και γρήγορης επικοινωνίας που θα μπορούσε να πει κανείς πως βοήθησαν σημαντικά στην αναζήτηση ενός συντρόφου και της δημιουργίας μίας σχέσης. Αυτό όμως είναι σίγουρα η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη, αφορά το γεγονός πως αυτή η ευκολία που προσφέρουν, δεν βοηθάει στο να δοθεί χρόνος σε μία γνωριμία και να αναπτυχθεί μια ουσιαστική επικοινωνία που θα οδηγήσει σε μια όμορφη σχέση. Αντίθετα εντείνει την διαδικασία άσκοπων συγκρίσεων οι οποίες τελικά μπορεί να καταλήξουν να μας αποπροσανατολίσουν από όσα πραγματικά ζητάμε από έναν σύντροφο και μία σχέση. Επιπρόσθετα δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες ιδιαίτερα των ανδρών ως προς τις γυναίκες, αφού έχουν αρκετά συνηθίσει με τις Athens escorts –  με αποτέλεσμα να λειτουργούν αρνητικά στην συντροφικές σχέσεις.
Πέρα όμως από την αναζήτηση του τέλειου συντρόφου, η εποχή που ζούμε, προωθεί έντονα και το πρότυπο της τέλειας σχέσης. Στα κοινωνικά δίκτυα βλέπουμε να προβάλλονται συχνά φιλτραρισμένες αναρτήσεις που απεικονίζουν μια κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αυτό συμβαίνει γιατί αρκετά συχνά στις μέρες μας, οι άνθρωποι προτιμούν να σπαταλούν ενέργεια και χρόνο στην επιμέλεια μιας εικόνας αντί να επικεντρωθούν στην ουσία της σχέσης τους. Αυτό φυσικά είναι κάτι που μπορεί να βλάψει την σχέση τους η οποία χρειάζεται πιο ουσιαστικά πράγματα για να κρατηθεί ζωντανή και υγιής. Επίσης μέσα σε αυτό τον χείμαρρο πληροφοριών που λαμβάνουμε καθημερινά, από την διαδικασία της σύγκρισης δεν ξεφεύγει ούτε η σχέση μας. Η σύγκριση όμως αυτή γίνεται συνήθως με καμουφλαρισμένες εικόνες σχέσεων που δεν δείχνουν την πραγματική τους μορφή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση και να οδηγήσει σε προβλήματα. Όταν λοιπόν τα προβλήματα παρουσιαστούν, η ευκολία που επιτάσσει η εποχή οδηγεί κάποιες φορές στο να οδηγηθούμε απλά παρακάτω καθώς αυτό είναι πλέον πολύ πιο εύκολο και εφικτό απ’ ότι ήταν παλιότερα.

Κάποια Σημαντικά Πλεονεκτήματα Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως απομάκρυναν την ουσιαστική επαφή των ανθρώπων αλλά μην ξεχνάμε πως ταυτόχρονα τους έφεραν τόσο κοντά, εύκολα, ακούραστα και σε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Πέρα λοιπόν από διάφορες αρνητικές συνέπειες που μπορεί να είχαν για την σύναψη των σχέσεων και την εξέλιξη τους, παραμένουν ένα εργαλείο που μπορεί να αποδοθεί πάρα πολύ χρήσιμο αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά και προς όφελος μας.
Προϋπόθεση για να μπορέσουμε στη σύγχρονη εποχή να χρησιμοποιήσουμε θετικά όλες τις συνθήκες και τις τάσεις και να μπορέσουμε να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο και την ιδανική σχέση για εμάς είναι να αποβάλουμε την ιδέα της τελειότητας και να φιλτράρουμε όλα αυτά στα οποία γινόμαστε δέκτης. Τότε θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις διαθέσιμες πληροφορίες που μας προσφέρονται με άνεση, και αξιοποιώντας σημαντικά στοιχεία για εμάς, να προσεγγίσουμε πιο εύκολα αυτό που μας ταιριάζει, χωρίς να χάνουμε άσκοπα χρόνο περιμένοντας να το ανακαλύψουμε στην πορεία, όπως μπορεί να συνέβαινε πιο παλιά.
Μέσα σε μια σχέση επίσης, χρησιμοποιώντας κατάλληλα τα κοινωνικά μέσα μπορείς να ενισχύσεις την επικοινωνία και την σύνδεση σου με τον σύντροφό σου αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά και δεν σταθείς μόνο στις ωραιοποιημένες εικόνες που προσφέρονται σε αυτά. Αντίθετα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να εμπνευστείς, βελτιώνοντας τελικά τη σχέση σου.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα θέρμανσης 2022 πληρωμή α δόσης: Πότε ξεκινά;

Πότε βγαίνει ο ΕΝΦΙΑ 2023; Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από το newse

Εύβοια: Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται ήχοι από το δάσος [Βίντεο]

Η Χιλιαδού διεκδικεί το βραβείο της καλύτερης τοποθεσίας για ταινίες!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις