Εύβοια: Δείτε τι πλάσματα πετούσαν πάνω από ένα γήπεδο! [Φωτογραφία]

Ελεύθερα και ρυθμικά φτερουγίσματα μας θυμίζουν το μεγαλείο της φύσης.
Ελεύθερα και ρυθμικά φτερουγίσματα μας θυμίζουν το μεγαλείο της φύσης.

Όλα έγιναν σε ποδοσφαιρικό αγώνα και μέσα σε λίγα λεπτά.

Θα δείτε και εσείς πόσο υπέροχος έγινε ο ουρανός στην Εύβοια. Ένα μυστήριο αλλά άκρως εντυπωσιακό φαινόμενο είδαμε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μαύρα, περίεργα σύννεφα απλώθηκαν στο Ευβοϊκό ουρανό. Δεν είναι όμως γεμάτα βροχή, δεν προμηνύουν σφοδρή καταιγίδα. Δεν είναι καν πραγματικά σύννεφα. Είναι οι απίθανοι σχηματισμοί που πραγματοποιούν χιλιάδες πουλιά.

Κάθε φθινόπωρο, αυτά τα μαύρα σύννεφα αρχίζουν να σχηματίζονται πάνω από δάση και αγρούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα φαινόμενα της φύσης, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ψαρόνια, όπως ονομάζονται τα συγκεκριμένα πτηνά, συγκεντρώνονται στην περιοχή.

Για λίγα λεπτά ο ουρανός της Εύβοιας, «πλημμύρισε» με χιλιάδες πουλιά. Η φύση έδωσε τη δική της παράσταση και ο χορός των πουλιών μαγικός. Ένα τεράστιο σμήνος από ψαρόνια, γνωστά και ως γκαραβέλια, έκαναν μία ρυθμική βόλτα πάνω από περιοχή στην Νότια Εύβοια.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν το σπάνιο θέαμα, προσπαθώντας να δώσουν μια λογική εξήγηση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να απαθανατίσουν τις μοναδικές εικόνες. Μια απίθανη φωτογραφία που βλέπουμε από τον Αντώνιο Λάμπρου. Ο ουρανός γέμισε από χιλιάδες πουλιά που πετούσαν δεξιά και αριστερά. Απίστευτες εικόνες πάνω από τα κεφάλια των θεατών και όχι μόνο.

Ελεύθερα και ρυθμικά φτερουγίσματα μας θυμίζουν το μεγαλείο της φύσης.
Ελεύθερα και ρυθμικά φτερουγίσματα μας θυμίζουν το μεγαλείο της φύσης. Copyright: Αντώνιος Λάμπρου

Όπως φαίνεται, οι συνεχείς εναλλαγές του καιρού και οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν μπερδέψει τα αποδημητικά πτηνά, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν αν πρέπει να φύγουν για θερμότερες περιοχές ή να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.

Όταν τα πουλιά είναι όλα μαζί

Απίστευτες εικόνες και από το Δέλτα Έβρου. Η μετανάστευση συνεχίζεται για πολλά είδη πουλιών, τα οποία περαστικά από το Δέλτα, βρίσκουν ένα τόπο να ξεκουραστούν και να τραφούν. Οι περιοχές με γλυκά νερά που έχουν απομείνει είναι λιγοστές και εκεί συγκεντρώνονται πλήθος από παρυδάτια, ερωδιούς και πάπιες. Δείτε το παρακάτω βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις