Τελευταία ενημέρωση:
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 15:32

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα έπιπλα για την κρεβατοκάμαρά σας

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:32:08 μμ
Το υπνοδωμάτιό σας πρέπει να είναι ένας επίγειος παράδεισος για εσάς, ένας χώρος ξεκούρασης ικανός να σας προετοιμάσει κατάλληλα, ώστε να αντιμετωπίσετε τη χαοτική καθημερινότητα. Ποια είναι τα απαραίτητα έπιπλα που πρέπει κάθε άνθρωπος να έχει στο υπνοδωμάτιό του; Και πώς να επιλέξει το ιδανικό στιλ επίπλων, που να είναι τόσο αισθητικά άρτιο όσο και πρακτικό. Είτε διακοσμείτε το υπνοδωμάτιό σας από την αρχή είτε πραγματοποιείτε μικρές βελτιώσεις στα υπάρχοντα έπιπλά σας, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό ώστε να είστε σίγουρος πως κάνετε τις σωστότερες επιλογές.
 
Το κεντρικό σημείο του δωματίου είναι, φυσικά, το κρεβάτι και τα κομοδίνα που το συνοδεύουν. Επίσης, θα χρειαστείτε μια ντουλάπα και μια συρταριέρα, εκτός αν έχετε τον ανάλογο χώρο σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιου σας. Αυτά είναι τα έπιπλα με τα οποία θα ασχοληθούμε. Πέραν αυτών, θα μπορούσατε να προσθέσετε στο δωμάτιό σας, αν έχετε τον χώρο και την άνεση, ένα τραπεζάκι για την τηλεόρασή σας, μια τουαλέτα ή, ακόμα, έναν καναπέ και μία πολυθρόνα. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά.
 
Επιλέξτε το καλύτερο κρεβάτι
 
Στην περίπτωση των κρεβατιών, το μέγεθος μετράει. Επομένως, λάβετε υπ’ όψιν σας κρεβάτια διπλά ή kingsize. Η ιδανική επιλογή είναι ένα κρεβάτι μήκους 10-15 εκατοστών περισσότερων από το ύψος του ψηλότερου χρήστη και, αν πρόκειται για ζευγάρι, πλάτους ικανού να χωρέσει και τους δυο σας με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, δίχως να ακουμπάνε οι αγκώνες σας.
 
Ο σκελετός του κρεβατιού αποτελεί το πλαίσιό του και συνήθως περιλαμβάνει το κεφαλάρι. Η βάση του σκελετού μπορεί να είναι δικτυωτή ή να αποτελείται από μεταλλικό πλέγμα ή δύσκαμπτο υφαντό σύρμα. Οι εύκαμπτοι πήχεις προτιμούνται τόσο σε ό,τι αφορά την άνεση όσο στη μακροζωία του στρώματος. Ο σκελετός μπορεί να είναι μεταλλικός ή ξύλινος, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει μια μόδα για ταπετσαρισμένες εκδοχές του.

Αν η κρεβατοκάμαρά σας είναι μικρή σε μέγεθος, επιλέξτε ένα κρεβάτι που συμπεριλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο, είτε σε μορφή συρταριέρας είτε ως ανυψωμένο στρώμα. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο στο κεφαλάρι του, σαν μια καλή επιλογή εξοικονόμησης χώρου.

Τα ταπετσαρισμένα κρεβάτια έχουν μια πολυτελή όψη. Επιλέξτε έπιπλα από υλικά όπως το απαλό βελούδο, βαμβάκι, λινό ή μάλλινο. Για ένα στιλ περιόδου, ένας μεταλλικός σκελετός είναι ιδιαίτερα ταιριαστός, ενώ οι ξύλινοι σκελετοί διαχρονικοί στην εμφάνισή τους.
Για την επιλογή στρώματος, επιλέξτε ανάμεσα σε εκδοχές με ελατήρια ή σε αυτές που περιέχουν αφρώδη υλικά ή λάτεξ. Η προσωπική προτίμηση πρέπει να σας καθοδηγεί, οπότε δοκιμάστε τα οι ίδιοι – κατά προτίμηση μαζί, αν το κρεβάτι προορίζεται για τη φιλοξενία δύο ατόμων.
 
Τα στρώματα με ελατήριο είναι συνήθως πιο οικονομικα, ενώ μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο μέγεθος και στο βάρος του κάθε ανθρώπου που κοιμάται πάνω τους, ώστε να δημιουργήσουν μεγαλύτερη άνεση. Όσο περισσότερα ελατήρια διαθέτει το στρώμα σας, τόσο πιο πολυτελές και άνετο είναι.
 
Τα στρώματα χωρίς ελατήριο μπορούν να είναι κατασκευασμένα από λάτεξ ή από αφρώδη υλικά και προσφέρουν εξαιρετική υποστήριξη. Το αφρώδες υλικό μπορεί να προσφέρει περισσότερη ζεστασιά από τα υπόλοιπα στρώματα, γεγονός που μπορεί να σας αρέσει, αλλά μπορεί και να μη σας αρέσει. Τα στρώματα από λάτεξ, από την άλλη, τείνουν να είναι πιο ακριβά, αλλά έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικά.
 
Βρείτε το σωστό κομοδίνο
 
Αν έχετε στο υπνοδωμάτιό σας επαρκή χώρο για ένα ή δύο κομοδίνα, αξίζει να τα συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό της κρεβατοκάμαράς σας. Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, μπορείτε να κρεμάσετε τον κομοδίνο στον τοίχο σας, γεγονός που θα σας επιτρέπει να διατηρείτε το πάτωμ απαό κάτω καθαρό. Γενικά, όμως, ο αποθηκευτικός χώρος που χρειάζεστε είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την τελική σας απόφαση.
 
Αν το μόνο που χρειάζεστε είναι χώρος για να ακουμπάτε το βιβλίο σας, την ηλεκτρονική σας συσκευή και το ποτήρι με το νερό σας, τότε ένα απλό σκαμπό με έναν δίσκο αρκεί, ώστε να διατηρηθεί ο χώρος λιτός και να φαντάζει οργανωμένος και μοντέρνος. Τραπεζάκια με ή χωρίς συρτάρια αποτελούν έναν πιο παραδοσιακό τρόπο για να επιτευχθεί το παραπάνω αποτέλεσμα.
 
Αν έχετε ανάγκη μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, επιλέξτε κομοδίνα σε στιλ ερμάριου ή ένα κομοδίνο με συρτάρια. Ανάλογα με τα αντικείμενα που θέλετε να τοποθετήσετε στο εσωτερικό του κομοδίνου, ένα κομοδίνο με συρτάρια θα ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο να χάσετε πράγματα, καθώς πράγματα τοποθετημένα στο πίσω μέρος του μπορούν να εντοπιστούν εύκολα.
 
Κομοδίνα με πόδια θα κάνουν τον χώρο του υπνοδωματίου σας να φαίνεται πιο αεράτος και μεγαλύτερος, αλλά αν χρειάζεστε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, η καλύτερη επιλογή για εσάς θα ήταν ένα ψηλό κομοδίνο με περισσότερα συρτάρια, τοποθετημένο κοντά στο πάτωμα.
 
Διαλέξτε αποθηκευτικό χώρο για τα ρούχα σας
 
Λάβετε υπ’ όψιν τον χώρο που χρειάζεστε για να κρεμάσετε τα ρούχα σας όσο και τα συρτάρια και τα ντουλάπια που πρέπει να έχει ο αποθηκευτικός σας χώρος. Πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας, υπολογίστε πόσο χώρο χρειάζεστε από την κάθε κατηγορία και το μήκος των αντικειμένων που θα κρεμάσετε. Τα μπλουζάκια, επί παραδείγματι, δε χρειάζονται τον ίδιο χώρο με τα φορέματα και τα παλτά και κάποιοι σχεδιαστές μπορεί να σπαταλήσουν πολύτιμο χώρο δίνοντας στη ντουλάπα σας περισσότερο βάθος απ’ ό,τι χρειάζεται.
 
 
Οι ντολάπες μπορεί να είναι ανεξάρτητες ή ενσωματωμένες στον τοίχο. Τα αυτόνομα σχέδια μπορούν, φυσικά, να μετακινηθούν μαζί σας σε περίπτωση που μετακομίσετε και αποτελούν κομψή επίπλωση με τον τρόπο τους, ενώ προσφέρουν τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο που ο κάθε ένας χρειάζεται. Τα ενσωματωμένα σχέδια έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να προσαρμοστούν ακριβώς στο μέγεθός του δωματίου, ενώ μπορούν να πάρουν διάφορα σχέδια, ανάλογα με το σχήμα της κρεβατοκάμαρας.
 
Επιλέγοντας ντουλάπα, θυμηθείτε να υπολογίσετε τον χώρο ανοίγματος των πορτών της. Αν δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια λόγω περιορισμένου χώρου στο δωμάτιο, οι συρώμενες πόρτες είναι η καλύτερη λύση για εσάς, καθώς σας επιτρέπει να τοποθετήσετε έπιπλα το ένα πιο κοντά στο άλλο. Προσέξτε, όμως, ώστε η συρώμενη πόρτα να επιτρέπει καλή πρόσβαση σε κάθε σημείο της ντουλάπας σας.
 
Οι συρταριέρες και τα μπαούλα προσφέρουν ιδιαίτερα χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο, ακόμα και αν η ντουλάπα έχει ράφια και συρτάρια στο εσωτερικό της. Αυτά τα έπιπλα μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιηθούν ως κομοδίνα σε ένα μικρό δωμάτιο, παρέχοντάς σας χώρο για ένα πορτατίφ και το κινητό σας στην επιφάνεια και για τα ρούχα ή εσώρουχά σας στο εσωτερικό.
 
Δείτε τις κρεβατοκάμαρες της εταιρείας Epipla Gand και επιλέξτε ανάμεσα στην τεράστια γκάμα κρεβατιών, κομοδίνων και συρταριέρων για το υπνοδωμάτιό σας, ικανών να ικανοποιήσουν κάθε γούστο με την ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και σχημάτων τους. Μη διστάσετε να ζητήσετε την άποψη των ειδικών και βρείτε τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας που θα αναδείξουν το χώρο σας και να προσαρμοστούν σε αυτόν, ανάλογα με το μέγεθός του.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2020 evianews (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]