Τελευταία ενημέρωση:
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 01:09

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε

Λίγα λόγια για το τρίπλεξ καρδιάς

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 - 4:35:12 μμ

Οι καρδιολόγοι του Αγίου Στεφάνου μάς παροτρύνουν να κάνουμε εξέταση τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ ώστε να ελέγξουμε και να βεβαιώσουμε την σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Τι είναι το τρίπλεξ καρδιάς;
Το τρίπλεξ καρδιάς είναι μια προληπτική εξέταση που δίνει στο γιατρό πολλές και σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία της καρδιάς και τυχόν προβλήματα, που καλό είναι να τα γνωρίζουμε για να μπορούμε να προστατέψουμε τη λειτουργία του πιο σημαντικού οργάνου στο σώμα μας.
Πότε μπορούμε να κάνουμε μια εξέταση τρίπλεξ καρδιάς;
Η εξέταση αυτή μπορεί να γίνει σε κάθε ηλικία, ακόμη και στα παιδιά, και μάλιστα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εξέταση αυτή είναι υποχρεωτική ιδιαίτερα για παιδιά και ενήλικες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, και πολύ περισσότερο με πρωταθλητισμό, και αποτελούν έναν πολύ απλό τρόπο παρακολούθησης της υγείας της καρδιάς.
Το τρίπλεξ καρδιάς είναι μια σημαντική εξέταση για αθλητές και πρωταθλητές, καθώς είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε και να βεβαιωνόμαστε ότι η λειτουργία της καρδιάς μας είναι σωστή, αφού λόγω της έντονης και ακόμα και καθημερινής εκγύμνασης η καρδιά μας καταπονείται σε μεγάλο βαθμό.
Τι εξετάζουμε με το τρίπλεξ καρδιάς;
Ο υπέρηχος καρδιάς εξετάζει την ανατομία και την αιμάτωση της καρδιάς και μπορεί να αναδείξει κάποιο πρόβλημα στις βαλβίδες ή τις κοιλίες λειτουργικό ή μη και αποτελεί μια εξέταση, ένα υπερηχογράφημα, που στην πραγματικότητα δεν απαιτεί καμία απολύτως ιδιαίτερη προετοιμασία.
Κάθε πότε πρέπει κάποιος να κάνει τρίπλεξ καρδιάς;
Εάν δεν υπάρχει γνωστό πρόβλημα υγείας σε σχέση με την καρδιά, ο έλεγχος αυτός είναι καλό να γίνει κάποια στιγμή στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων, ώστε να υπάρχει ένα υπόδειγμα που θα χρησιμεύσει για αναφορές στο μέλλον. Συνιστάται, επίσης, να γίνεται καρδιολογικός έλεγχος στα παιδιά και στους ανθρώπους που γυμνάζονται συστηματικά για τους λόγους που αναφέραμε και παραπάνω.
Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το τρίπλεξ καρδιάς δεν προκαλεί καθόλου πόνο, μόνο ίσως κάποια πίεση στο σημείο του θώρακα, χωρίς αυτό όμως να είναι κάτι σοβαρό. Η εξέταση είναι απολύτως αξιόπιστη και δεν ελλοχεύει ο παραμικρός κίνδυνος κατά τη διάρκεια αυτής.
Μάλιστα, το τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ είναι μια απολύτως απαραίτητη εξέταση για τον έλεγχο της ανατομίας της καρδιάς, αλλά πολύ περισσότερο, σε περιπτώσεις παθήσεων στις βαλβίδες της καρδιάς ή υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας. Συνήθως, τέτοιου είδους προβλήματα δεν μας δίνουν καμία ένδειξη για να καταλάβουμε πιθανώς κάποιο πρόβλημα στην καρδιά.
Δεν αμελούμε λοιπόν να κλείσουμε ένα ραντεβού για τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ με καρδιολόγο στον Άγιο Στέφανο για να βεβαιωθούμε ότι το σημαντικότερο όργανο στον οργανισμό μας λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ιδιαιτέρως αν είμαστε φαν του αθλητισμού είτε αυτό αφορά εκγύμναση σε γυμναστήριο της γειτονιάς μας είτε πρωταθλητισμό, προβαίνουμε άμεσα σε τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ, ώστε να έχουμε και την έγκριση του γιατρού μας για να συνεχίσουμε την εκγύμνασή μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2020 evianews (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]