Τελευταία ενημέρωση:
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 15:30

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε

Όταν ένα απίστευτο τέρας εμφανίστηκε στη Χαλκίδα - Δείτε φωτογραφία

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 - 6:20:40 μμ
​​

Ήταν ένα γεγονός που τότε ήταν το πρώτο θέμα στη Χαλκίδα.

Σε κάθε γειτονιά, ήταν το πρώτο θέμα της συζήτησης. Όλοι είχαν πανικοβληθεί και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως βρέθηκε στην παραλία της Χαλκίδας. Βέβαια δεν πρέπει να γνώριζαν ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν φάλαινες.

Πριν σου αναλύσω το ρεπορταζ εκείνης της εποχής, θα σου κάνω κάποιες ερωτήσεις. Γνωρίζεις ότι στις ελληνικές θάλασσες κατοικεί το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο του κόσμου; Ναι καλά διάβασες, πρόκειται για την πτεροφάλαινα που έχει μεγάλη καρδιά στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και μήκος που φτάνει τα 23 μέτρα. 
Αφού σου είπα για την καρδιά, νομίζω ότι έχεις καταλάβει ότι το βάρος μπορεί να φτάσει τους 75 τόνους. 
Τώρα θα σου αναλύσω και λίγο τα διεθνή. Κάπου στον ωκεανό ενδέχεται να ζει μια φάλαινα που γεννήθηκε το 1776! Είναι απίστευτο και όμως, οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι είναι εφικτό! Όπως ανακάλυψαν, η τοξοκέφαλη φάλαινα μπορεί να φτάσει, ίσως και να ξεπεράσει, τα 268 έτη ζωής!

Όταν μία φάλαινα έκανε βόλτες στην παραλία της Χαλκίδας

Πρώτα από όλα να σου πούμε, ότι πρόσφατα, μία φάλαινα είχε έρθει στην Εύβοια. (Εδώ σου έχουμε το ρεπορτάζ)
Όπως διαβάζουμε σε ιστολόγιο της Ε΄ τάξης του 12ου Δ. Σχ. Αθήνας ήταν 9/12/1955 όταν μία φάλαινα είχε περάσει από τα στενά της Χαλκίδας!  Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από το "τέρας" όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός.
Όπως γράφει η "Ακρόπολις" της εποχής: «Αι εκπυρσοκροτήσεις των μπαζούκας και αι ριπαί των πολυβόλων έδιδον την εντύπωσιν κανονικής μάχης. Έκπληκτοι οι Χαλκιδείς παρηκολούθουν την πρωτότυπη αυτή ναυμαχία». (Ακρόπολις 9.12.1955).

Για όσους δεν ξέρουν πολλά πράγματα για τις φάλαινες, να σου πούμε ότι στο τεράστιο στόμα της δεν έχει δόντια. Στο πάνω μέρος του κεφαλιού έχει ρουθούνια. Όταν αναδύονται στην επιφάνεια, οι φάλαινες εκκενώνουν τον αέρα που είχαν στους πνεύμονες με πίεση.
​Για το λόγο αυτό σχηματίζουν πίδακα. Το νερό εκτοξεύεται από μια οπή στο πάνω μέρος του κεφαλιού τους

Δείτε τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2020 evianews (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]