Τελευταία ενημέρωση:
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 18:20

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Δεν πιστεύεις ποιος πασίγνωστος Έλληνας έμενε σε αυτό το σπίτι στην Εύβοια
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019 - 1:03:26 πμ

​Διαβάστε την ιστορία ενός ήρωα από την Εύβοια.

Ήρωες έχουν και άλλες περιοχές όπως η Θήβα αλλά για αυτόν έχουμε γράψει πολλές αράδες. Τώρα στα δικά μας, ο Μιαούλης σύντομα έγινε κυρίαρχος των θαλασσών και ως επικεφαλής του ελληνικού στόλου νίκησε τους Τούρκους στο Αρτεμίσιο.
Πέθανε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1835 και κηδεύτηκε στον Πειραιά. Υπάρχει διχογνωμία σχετικά με τον ακριβή τόπο γέννησης του Ανδρέα Μιαούλη. 
Πολλοί ιστορικοί με βάση τοπικές παραδόσεις υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε στα Φύλλα Ευβοίας.
 
Το ότι έχει σχέση με τον νομό μας, είναι σίγουρο. Ο Ανδρέας Μιαούλης σε επιστολή προς τον Καποδίστρια σχετικά με γράμμα δημογερόντων της Εύβοιας αναφέρει: «Αυτής» εννοώντας την Εύβοια «ως ούσης γής της γεννήσεως των πατέρων μου, λογίζομαι πατριώτης». Αναγνωρίζει λοιπόν την Εύβοια ως τόπο γέννησης των προγόνων του αλλά οχι δικό του. Επιπρόσθετα, ο Μιαούλης λόγω της γενναιότητας του αλλά και της ισχυρογνωμοσύνης του είχε εμπλακεί σε πολλές διαμάχες. Η πιο διάσημη ήταν αυτή με ένα γαλλικό πλοίο λίγο έξω από τις ακτές της Ιταλίας. Η ναυμαχία διήρκεσε τρεις ολόκληρες μέρες και τελικά είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του γαλλικού πλοίου.
 
Ο Μιαούλης επίσης ήταν ένας από τους σημαντικότερους ήρωες της μεγάλης Επανάστασης του 1821. Στην αρχή ήταν αντίθετος με την εθνική εξέγερση γιατί πίστευε ότι οι Έλληνες δεν ήταν ακόμα επαρκώς προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό.

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι τουΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]