Τι αλλάζει σε λίγες μέρες στο κέντρο της Χαλκίδας;

αλλαζει, κεντρο τησ χαλκιδασ

Είναι κάτι που απασχολεί όχι μόνο τον εμπορικό κόσμο στη Χαλκίδα αλλά και τους πολίτες και από ότι φαίνεται μπαίνει φρένο και απαγορεύεται στο κέντρο της Χαλκίδας.

Και όταν λέμε κέντρο της Χαλκίδας εννοούμε τους δρόμους όπου κυκλοφορεί αρκετός κόσμος. Πρόκειται για τους πεζόδρομους της πόλης.

Η κατάσταση αυτή συζητήθηκε και πάρθηκαν αποφάσεις για τους εμπορικούς δρόμους στη Χαλκίδα. Σαν αποτέλεσμα έρχεται μεγάλη αλλαγή στο κέντρο της Χαλκίδας και φαίνεται ότι μια συνήθεια απαγορεύεται στο προσεχές μέλλον.

Ήταν ένα από τα θέματα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του εμπορικού και βιομηχανικού συλλόγου Χαλκίδας. Μια συνέλευση στην οποία ήταν και η δήμαρχος της πόλης.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και ο καθορισμός πλαισίου κυκλοφορίας επί των κεντρικών εμπορικών δρόμων στη Χαλκίδα, ηλεκτρικών πατινιών και οχημάτων διανομέων προϊόντων και αντικειμένων, δηλαδή των delivery.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές στον κώδικα κυκλοφορίας τους.

Είναι από τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμού ανήλικου στην Αβάντων.

Για όσους δεν θυμούνται την υπόθεση, ήταν λίγο πριν το Πάσχα όταν ανήλικο παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας μιας και είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο.

αλλαζει, κεντρο τησ χαλκιδασ

Φρένο μπαίνει στα ηλεκτρικά πατίνια στην αγορά της Χαλκίδας. Μάλιστα σύμφωνα με τον Δήμο υπάρχει απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, η οποία προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας ποδηλάτων κατά μήκος πεζοδρομημένων διαδρομών.

Η σχετική απόφαση υπάρχει αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει η εφαρμογή της με τους πολίτες που περπατούν αμέριμνοι, να είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο.

Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 18 Μαϊου θα συζητηθούν εκ νέου τα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια. Εισηγητής θα είναι ο Νικόλαος – Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος που είναι αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο θα παρθούν μέτρα για την οδική ασφάλεια σχετικά με τα ηλεκτρικά πατίνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να τοποθετηθούν και οι κατάλληλες σημάνσεις. Μεγάλη αλλαγή έρχεται στην αγορά της Χαλκίδας και θα υπάρξει και αστυνόμευση τόσο από την αστυνομία όσο και από το Λιμενικό.

Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα ηλεκτρικά πατίνια;

Στην Ελλάδα η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική βάσει του ελληνικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το όριο ηλικίας στην Ελλάδα για τα ηλεκτρικά πατίνια έχει τεθεί στα 15 έτη για όσα αναπτύσσουν ταχύτητα απο 6 χλμ./ώρα έως και 25 χλμ./ώρα και στα 12 έτη, με τελική ταχύτητα 6 χλμ./ώρα.