Αυτός είναι ο καλά κρυμμένος θησαυρός της Εύβοιας- Γοητεύτηκε κάποτε γνωστό συγκρότημα !

Θα τρελαθείς αν δεις ποιο είναι και ποιο είναι το σχήμα του…

Πράγματι είναι ένας κρυμμένος θησαυρός της Εύβοιας. Πολλοί διάσημοι όλα αυτά τα χρόνια, ανακαλύπτουν θησαυρούς και τους ερωτεύονται.

Αν θα δείτε και εσείς αυτή την φωτογραφία, σίγουρα δεν θα πιστεύετε ότι ο κρυμμένος θησαυρός βρίσκεται στην Εύβοια. Πρόκειται για ένα νησάκι που μοιάζει με το σχήμα της κιθάρας.

Που βρίσκεται ο κρυμμένος θησαυρός της Εύβοιας

Η Ερέτρια βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, 21 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χαλκίδας, επί του νότιου Ευβοϊκού κόλπου. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο μιας μικρής πεδιάδας, στην οποία βρίσκεται επίσης η κωμόπολη Αμάρυνθος. Η πεδιάδα οριοθετείται από το όρος Βουδόχη στα δυτικά, το όρος Όλυμπος στα ανατολικά, και τη θάλασσα στα νότια. Βόρεια από το λιμάνι της Ερέτριας βρίσκεται η αρχαία ακρόπολη, ένας ασβεστολιθικός λόφος ύψους 123 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ιστορικές φωτογραφίες: Όταν το χιόνι στην Κύμη ξεπερνούσε τα δύο μέτρα

Βρήκαμε έναν πολύ ρομαντικό προορισμό στην Εύβοια για αθεράπευτα ερωτευμένους [Φωτογραφίες]

Κοντά στο λιμάνι της Ερέτριας βρίσκονται δύο μικρά νησιά, το Πεζονήσι ή «νησί των Ονείρων», το οποίο συνδέεται με τη στεριά με γέφυρα και η Αγία Τριάδα, όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org.

Στην Ερέτρια, βρίσκεται το νησί Αγία Τριάδα, ένας κρυμμένος θησαυρός στην Εύβοια.
Πρόκειται έναν επίγειο παράδεισο 100 στρεμμάτων με γαλαζοπράσινα νερά. Πρόκειται για ένα νησί που μοιάζει με κιθάρα.

Το νησί έζησε απίστευτες δόξες τη δεκαετία του ’60.

Συχνοί επισκέπτες του ήταν η Βασίλισσα Φρειδερίκη, με τα παιδιά της Σοφία, Ειρήνη και Κωνσταντίνο, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και Ρώσοι αστροναύτες, φίλοι της οικογένειας Παπανικολάου απ’ όλο τον κόσμο.

Εποχή όμως στο νησί άφησε η επίσκεψη του Ουίνστον Τσόρτσιλ, που ήταν φιλοξενούμενος του Αριστοτέλη Ωνάση στην περίφημη κρουαζιέρα του με τη θαλαμηγό «Christina», που κατά σύμπτωση μετά από πολλά χρόνια πέρασε στην ιδιοκτησία του Τζώνη Παπανικολάου.

Το νησί όμως επισκέφθηκαν το 1967, στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας τους, οι Beatles και ήθελαν να αγοράσουν ένα νησί, όπου θα μπορούσαν να απομονωθούν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Ξετρελάθηκαν με το νησί που έχει σχήμα κιθάρας (το θεώρησαν μάλιστα καρμικό), αλλά παρά τον ενθουσιασμό τους το νησί δεν πέρασε ποτέ στα χέρια των πασίγνωστων Αγγλων μουσικών.