ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2021-2022: Πότε κάνουμε την αίτηση

Χαλκίδα
Χαλκίδα (πλάνα από την πόλη)

Η επιδότηση ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς είναι ένα σημαντικό βοήθημα για τις οικογένειες. Με την επιδότηση μπορείτε να εγγράψετε το παιδί σας χωρίς κανένα κόστος στους παιδικούς σταθμούς.

Αυτή την περίοδο πολλοί γονείς αναζητούν το πότε θα ανοίξουν οι αιτήσεις. Να σας πούμε ότι είναι σχετικά νωρίς. Πέρσι ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΕΣΠΑ στα μέσα του καλοκαιριού 2020. Όσον αφορά την διαδικασία δεν διαφαίνεται να έχει κάτι αλλάξει με τα προηγούμενα έτη.

Την αίτηση θα πρέπει να υποβάλλει η μητέρα των παιδιών ή ο πατέρας σε περίπτωση χηρείας ή δικαστικής απόφασης επιμέλειας / συμπαράστασης, με την ηλεκτρονική συναίνεση του/της συζύγου.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Αν είστε οι ίδιοι ή τα παιδιά σας άτομα με αναπηρία, δικαιούστε την ενίσχυση χωρίς κριτήρια.

Όταν θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα χρειαστείτε: τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, εκκαθαριστικό σημείωμα προηγούμενου έτους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δικαιολογητικά απασχόλησης, ανεργίας και αναπηρίας, αν υπάρχει.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com