Ποιες επιχειρήσεις στην Στερεά Ελλάδα θα πάρουν χρήματα

Ευρώ - λεφτά (πηγή:pexels.com)
Ευρώ - λεφτά (πηγή:pexels.com)

Υπάγονται συνολικά πενήντα έξι (56) επενδυτικά σχέδια Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων στο καθεστώς ενισχύσεων της «Γενικής Επιχειρηματικότητας» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους 44.868.074,2 €, οι οποίες υποστηρίζονται είτε με καθαρή επιδότηση είτε με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Ειδικότερα, το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, φτάνει τα 19.326.792,4 € και αναλύεται ως εξής:

Η επιδότηση της συμβατικής επένδυσης, της χρηματοδοτικής μίσθωσης και του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ύψος των 18.787.390,67€.
Η ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 539.401,73€.
Η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, τα οποία υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προς υπαγωγή στο καθεστώς ενισχύσεων της Επιχειρηματικότητας των Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση και σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4399/2016και του εκδοθέντος οδηγού αξιολόγησης, όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό.

Οι φορείς των επενδυτικών σχεδίων δύνανται, με χρήση του προσωπικού κωδικού τους μέσω του οποίου υποβλήθηκε ηλεκτρονικά το αίτημα υπαγωγής, να ενημερώνονται από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του επενδυτικού σχεδίου που υπέβαλαν. Επίσης δύνανται να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com