Εκκλησίες Πάσχα 2021: Τι θα γίνει

Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η “χρυσή” τομή ανάμεσα στις προτάσεις της εκκλησίας και στις θέσεις των Επιστημόνων.

Ανάσταση στις πλατείες και στους χώρους έξω από τους ναούς με σύμμαχο τον καλό καιρό, περιέχει μεταξύ άλλων η πρόταση της Εκκλησίας, για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα 2021.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις προτάσεις της για τη λειτουργία όλων των ιερών ναών και των ιερών μονών, για την λειτουργία την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αυτό που προτείνει είναι να μπορεί να παραβρεθεί ένα άτομο ανά 15 τ.μ. Μπορεί η πρόταση αυτή να διαφέρει από την ισχύουσα κυβερνητική γραμμή για ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα ωστόσο επισημαίνεται ότι οι ναοί έχουν μεγαλύτερο ύψος και καλύτερο εξαερισμό. Μάλιστα σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά θα μπορούν να βρεθούν 100 άτομα σε μεγάλους ναούς.

Η Ιερά Σύνοδος, ζητά το πράσινο φως και για «αξιοποίηση» των χώρων γύρω από τους ιερούς ναούς μιας και με σύμμαχο τον καλό καιρό μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Προτείνεται επίσης η αποκαθήλωση το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά και η περιφορά του Επιταφίου να γίνει έξω από τους ιερούς ναούς.

Τα νέα της Εύβοιας

Δείτε την προκήρυξη λιμενικού 2023

Τριών ιεραρχών αργία 2023: Τι θα γίνει με σχολεία και φροντιστήρια;

Προκήρυξη για δημοτική αστυνομία 2023: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Εύβοια: Δείτε τι σκαρφίζονται για να πάρουν χρήματα

Δείτε τι γίγαντας έφτασε στη Χαλκίδα

Εύβοια: Έριξε χιόνι στα βουνά! Που χιονίζει τώρα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις