Γιόρτασε σήμερα η Κύμη και τίμησε τους ήρωες της- Φωτογραφία

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα:

“Γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ανεξαρτησίας. Και τιμά τους χιλιάδες, γνωστούς και άγνωστους, αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
Γιορτάζει και η Κύμη μας, η πόλη που τρεις φορές κάηκε και λεηλατήθηκε από τον Ομέρ Μπέη της Καρύστου για τη συμμετοχή της στον αγώνα.
Και τιμά τους προκρίτους της Ιωάννη Αστέρη, Ιωάννη και Νικόλαο Ζαχαρόπουλο και Σταμάτη Νικολάκη, που εκτελέστηκαν στη Χαλκίδα με την έναρξη της επανάστασης.
Τιμά τον οπλαρχηγό της Γιωργάκη Παππά, που έπεσε από τους πρώτους, αλλά και τους άλλους οπλαρχηγούς και αγωνιστές της ευρύτερης περιοχής από τις οικογένειες Αστέρη, Γιαννάκη, Δήμου Μήτρου, Γλωσσώτη, Ζαφειρίου, Δεληγεώργη, Γανώση, Κωνσταντίνου, Λούλη, Μαρινάγη, Νικολαϊδη κλπ, που πρόσφεραν τα παιδιά τους και τις περιουσίες τους στον κατά ξηρά και θάλασσα αγώνα.
Τιμά τον πλοίαρχο Σταμάτη Αστέρη, που διέσωσε με το πλοίο του χιλιάδες γυναικόπαιδα και, το 1842 δολοφονήθηκε στον αποκλείστη, όντας Δήμαρχος Κυμαίων.
Τιμά τους προγόνους του Παπανικολάου, του Βελισσαρίου, του Παππά, που συνέχισαν να τιμούν την καταγωγή τους.
Πιστεύω όμως ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη τους είναι να αγαπάμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, όπως την αγάπησαν κι αυτοί, και να παλεύουμε για τη διάσωση της μακραίωνης ιστορίας και της κουλτούρας της.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023: Πότε αρχίζουν;

Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023;

Δείτε την προκήρυξη λιμενικού 2023

Ερέτρια: Έπαθαν πλάκα με αυτό που είδαν στον δρόμο

Βόρεια Εύβοια: Δείτε πόσο τρομακτικός έγινε ένας δρόμος

Εύβοια: Δείτε τι σκαρφίζονται για να πάρουν χρήματα

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις