Εύβοια: Ξεκίνησαν να κλέβουν τον πράσινο χρυσό!

ευβοια, πρασινο χρυσο

Μετά την Πελοπόννησο ήρθε και η σειρά της Εύβοιας όπου οι επιτήδειοι ξεκίνησαν να κλέβουν τον πράσινο χρυσό.

Ξεκίνησαν από την περιοχή της Δροσιάς και η δράση γίνεται τις βραδινές ώρες. Εκεί όπου ο κόσμος είναι στα σπίτια του και κοιμάται, κάποιοι δεν κάνουν το ίδιο.

Φορούν παλιά ρούχα και παίρνουν όλα τα σύνεργα για να τους διευκολύνουν στο έργο τους.

Η συγκομιδή των ελιών είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσοχή και κατάλληλα εργαλεία.

Και όταν είναι να γίνει αυτή η διαδικασία στα κρυφά τότε χρειάζονται γρήγορες κινήσεις από τους επιτήδειους.

Μετά την μία τα ξημερώματα, οι δράστες ξεκινούν το έργο τους. Συνήθως επιλέγουν χωράφια που βρίσκονται μακρυά από το χωριό και δεν υπάρχει φωτισμός.

Έτσι έκαναν και στην περιοχή της Δροσιάς όπου επέλεξαν χωράφι που ήταν μακρυά από το χωριό και δεν είχε φώτα.

ευβοια, πρασινο χρυσο

Έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Έριξαν στο έδαφος τα πανιά και άρχισαν να χτυπούν με κοντάρια το δέντρο για να πέσει κάτω ο καρπός.

Ευτυχώς δεν κατάφεραν να τελειώσουν την κλοπή τους μιας και λίγο αργότερα βρέθηκε στο σημείο ο αντιδήμαρχος Δροσιάς Κώστας Καρβούνης.

ευβοια, πρασινο χρυσο

Στις φωτογραφίες που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, βλέπετε τα ελαιόπανα που έχουν αφήσει στο έδαφος και τον καρπό που έχει πέσει πάνω σε αυτά.

Ο κακός χαμός επικρατεί με τον πράσινο χρυσό και την τιμή του, η οποία έχει εκτοξευθεί στα ύψη και πολλούς πολίτες πλέον να αδυνατούν να το αγοράσουν.

Οι παραγωγοί λαδιού και όσοι έχουν χωράφια με ελιές, βρίσκονται σε συναγερμό μετά από απανωτά κρούσματα κλοπών, με αγνώστους να μπαίνουν νύχτα σε χωράφια ακόμα και για να ραβδίσουν ελιές, όπως έγινε στην Δροσιά.

Δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλα χωριά της Εύβοιας με τους κατοίκους να φυλάνε αυτές τις ημέρες καραούλι.

Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος στα σχέδια των δραστών που όταν βραδιάζει πηγαίνουν στα χωράφια και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.

“Τα τσουβάλια που αφήναμε το βράδυ στο χωράφι θα τα ξεχάσουμε κι αυτά” μας είπε κάτοικος της Δροσιάς βλέποντας την δραματική αύξηση των κλοπών τις τελευταίες μέρες.

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στα χωράφια, θα μετατοπίσουν το ενδιαφέρον των επιτήδειων στα ελαιοτριβεία.

Όπως και να έχει αυτή η κατάσταση με τον πράσινο χρυσό έχει φέρει τα πάνω κάτω στα Ελληνικά νοικοκυριά που βλέπουν την ακρίβεια να τους μαστίζει καθημερινά.