Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, 00:57
Κεντρική σελίδα → Προτάσεις αγοράς
24.3.2017 | 01:01
MC Hall: Ένας χώρος για δεξιώσεις που θα λατρέψεις στην Ερέτρια
Mια φρέσκια και νέα πρόταση για τις εκδηλώσεις σας άνοιξε τις πόρτες της στην Ερέτρια... Το "MC HALL" (Πρώην πορτοκάλι), λίγα μέτρα από τον κόμβο της Ερέτριας, είναι ένας πολύ όμορφος χώρος και λειτουργεί με τη σφραγίδα του Magoutas Catering. Φιλοξενεί κάθε είδους εκδήλωση και υπάρχουν ειδικές τιμές για εκδηλώσεις σχολικές και συλλόγων.  Σε ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο θα απολαύσετε το μενού της επιλογής σας μέσα από μία μεγάλη γκάμα με την ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση που χαρακτηρίζει το Magoutas Catering. Το  MC Hall  διαθέτει πλήρης ηχητικές και μικροφωνικές εγκαταστάσεις καλύπτοντας άψογα την όποια προτίμησή σας για live μουσική ή DJ set.  Εταιρικές δεξιώσεις, συνέδρια, γάμοι, βαπτίσεις, κοπές πίτας, αποκριάτικοι χοροί και cocktail parties είναι μόνο μερικά από τα events που αναλαμβάνει να φιλοξενήσει για εσάς με την πλέον γνωστή ποιότητα και εμπειρία. 24ο χλμ Χαλκίδας-Κύμης. Τηλέφωνο: 2229036050, 6945466479
Προτάσεις αγοράς: τελευταίες ειδήσεις
 • 20/3/2017 - 15:03Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες  και πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο.
     Οικονομία και ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση, τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα, μια ορθή επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα, ζεστό νερό στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα θερμοσίφωνα νέας τεχνολογίας, με ποιοτικό και αποδοτικό σύστημα  και, έτσι, να εξοικονομήσετε από 40%-80% τόσο σε χρήματα, όσο και σε ενέργεια. Οι ηλιακοι θερμοσιφωνες αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια για τη δωρεάν παραγωγή ζεστού νερού, συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση άλλων μορφών ενέργειας, οι οποίες εκτός από το υψηλό κόστος έχουν βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλλον. Πώς μεταφράζεται αυτό πρακτικά; Αναλογιστείτε πώς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα η έκλυση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, μειώνεται κατά περίπου τριάντα τόνους ενώ κάθε φορά που πραγματοποιείτε το ντους σας με νερό από τον ηλιακό θερμοσίφωνα, στην ατμόσφαιρα εκλύονται τρία κιλά διοξείδια του άνθρακα λιγότερα. Η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού πρέπει να γίνεται με βάση τα άτομα που θα καταναλώνουν ζεστό νερό. Η διεθνής πρακτική συνιστά 40 λίτρα ανά άτομο. Ενδεικτικά λοιπόν έχουμε: Για την εξυπηρέτηση 1-2 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 100 Lt Για την εξυπηρέτηση 2-3 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 120 Lt Για την εξυπηρέτηση 3-4 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 160 Lt Για την εξυπηρέτηση 4-5 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 200 Lt   Οι παραπάνω προτάσεις αφορούν Ηλιακούς Θερμοσίφωνες GLASS με επιλεκτικό συλλέκτη. Οι ποιό δημοφιλείς επιλογές του κοινού είναι με φθίνουσα σειρά:   Ηλιακοί Θερμοσίφωνες 160 Lt Ηλιακοί Θερμοσίφωνες 200 Lt Ηλιακοί Θερμοσίφωνες 120 Lt Ηλιακοί Θερμοσίφωνες 100 Lt   Για να επιλέξετε τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα και κατ' επέκταση να μεγιστοποιήσετε την απόδοση μιας, ούτως ή άλλως, ενδεδειγμένης λύσης, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους ειδικούς. Ο λόγος για το esolarshop.net, ένα πλήρως ενημερωμένο και οργανωμένο e-shop για αγορά ηλιακών συστημάτων θερμοσίφωνα. Από τις πιο εξειδικευμένες ιστοσελίδες του χώρου, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για να επιλέξετε εκείνη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την κατηγορία του προϊόντος που σας ενδιαφέρει και την χωρητικότητά του σε λίτρα. Μετά από αυτές τις δύο κινήσεις θα εμφανιστούν μπροστά σας όλες οι δυνατές επιλογές –και με σχόλια αγοραστών από κάτω– για να επιλέξετε εκείνη που πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.   Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, προσφέρονται από την εταιρεία μας! Πλοηγηθείτε και στο on line κατάστημα για να διαπιστώσετε την σταθερά χαμηλή τιμολογιακή πολιτική!  
 • 20/3/2017 - 00:02Αλλαξε τα φώτα, χωρίς να πληρώσεις λεφτα- Μάθε πως θα το κάνεις στην Εύβοια
     KGreenled - Τεχνολογικές λύσεις φωτισμού και αντικατάστασης λαμπτήρων με χρονομίσθωση... Το 100% χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την ΚGreenled, δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε ενεργειακά την φωτιστική εγκατάσταση σας αντικαθιστώντας τον ενεργοβόρο φωτισμό με νέα τεχνολογικά συστήματα φωτισμού υψηλής ποιότητας της ΚGreenled, µε μηδενικό κεφάλαιο και χωρίς δανεισμό. Η αποπληρωμή της επένδυσης πραγματοποιείται σταδιακά σε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες ρυθμίζονται µε βάση την απόσβεση και το κέρδος που προκύπτει από την εξοικονόμηση της ενέργειας από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • 18/3/2017 - 09:50Το Γιατί των παιδιών φέρνει την Ελπίδα
     Μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφεριακης  Ενότητας Εύβοιας. Διοργάνωση Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας ,σήμερα Σάββατο,  ώρα 19.00 ,18-3 2017 .Είσοδος δωρεάν. 
 • 15/3/2017 - 12:41Vardin Club: Ο Δημήτρης Γιώτης και η Ελένη Χατζίδου τραγουδούν στο μεγαλύτερο club της πόλης
     Το vardin club διεκδικεί περήφανα τη θέση στην καρδιά μας και κρατά “ζεστή” διάθεση.  Ο κόσμος κάθε Σάββατο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κρατά ψηλά το κέφι του με όλους τους θαμώνες να δίνουν ραντεβού στο γνωστό Club για το επόμενο πάρτι, στις 18 Μαρτίου με τους τον Δημήτρη Γιώτη και την Ελένη Χατζίδου.  ​ Το Vardin βρίσκεται στην διασταύρωση Ελιάς Μύτικα και Χαλκίδος και είναι το δημοφιλέστερο στέκι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 • 15/3/2017 - 12:12Η βασικότερη πηγή ενέργειας στη χώρα μας είναι η ηλιακή.
     Η αξιοποίηση της είναι πλέον εύκολη χρησιμοποιώντας έναν ηλιακό θερμοσίφωνα ESOLAR. Το σπίτι σας μπορεί να τροφοδοτηθεί με ζεστό νερό άμεσα λόγω των επιλεκτικών συλλεκτών μας που έχουν την καλύτερη απόδοση από ποτέ. Λίγες ώρες αρκούν για την τοποθέτηση – εγκατάσταση του ηλιακού σας θερμοσίφωνα αλλά και την αντικατάσταση του παλαιού είτε πρόκειτε για : Ηλιακοί Θερμοσίφωνες GLASS 160 Lt Ηλιακοί Θερμοσίφωνες INOX 160 Lt Ηλιακοί Θερμοσίφωνες GLASS 200 Lt Ηλιακοί Θερμοσίφωνες GLASS 120 Lt Τα ηλιακά συστήματα τοποθετούνται κυρίως σε ταράτσες και σε κεραμοσκεπές. Η εγκατάστασή τους που είναι γρήγορη και οικονομική γίνεται με μονωμένους σωλήνες για την διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού. Για την άριστη λειτουργία και απόδοση του ηλιακου σας πρέπει κάθε δύο χρόνια να γίνεται το απαραίτητο service ηλιακού θερμοσίφωνα, αλλάζοντας υγρά, ράβδο μαγνησίου/ανόδιο και φλάντζα αντίστασης . Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε την ηλεκτρόλυση μέσα στο boiler και εξασφαλίζουμε την απεριόριστη διάρκεια ζωής του ηλιακου σας. Άλλωστε ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκήματα των συσκευών μας είναι η εγγύηση ηλιακού θερμοσίφωνα ESOLAR: Εγγύηση Μπόιλερ/Καζάνι GLASS/INOX: 8 & 13 χρόνια αντίστοιχα Εγγύηση Συλλέκτη: 25 χρόνια Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να βρισκόμαστε δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή . Έτσι προσφέρουμε ποιότητικα ελληνικά προϊόντα με σταθερά χαμηλή τιμολογιακή πολιτική όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο: esolarshop.net Αν αυτό που επιθυμείτε είναι μια αξιόπιστη συσκευή με με καταπληκτική απόδοση και μεγάλη εγγύηση ,τότε μπορείτε να εμπιστευτείτε την ESOLAR ENERGY SOLUTIONS και να έρθετε σε επαφή με κάποιον από το εξειδικευμένο προσωπικό της, με όποιον τρόπο επικοινωνίας επιλέξετε εσείς: Τηλ: 2109601013 E-mail: info@esolarshop.net Facebook
 • 13/3/2017 - 17:42Ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι καρκίνου του μαστού και πως αντιμετωπίζονται;
     Ο καρκίνος του μαστού ανήκει δυστυχώς στους πλέον συχνότερους. Αν και η θεραπεία του σε αρχικό στάδιο είναι άμεση, η διαφορετική μορφολογία του κάνει την θεραπεία να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετοί τύποι καρκίνου με βασική κατηγοριοποίηση αν είναι διηθητικοί ή μη. Ποιες είναι λοιπόν οι βασικές μορφές κακοήθειας; Μη διηθητικό πορογενές καρκίνωμα Ο γνωστότερος μη διηθητικός καρκίνος μαστού. Ο τύπος αυτός εμφανίζεται μέσα στα κύτταρα των πόρων, χωρίς να διασπά την μεμβράνη τους. Η αντιμετώπισή του είναι χειρουργική και σε μετεγχειρητικό στάδιο σημαντικό ρόλο παίζει η ακτινοθεραπεία. Διηθητικό πορογενές καρκίνωμα Πάνω από το 75% των καρκινωμάτων στον μαστό ανήκουν σε αυτήν την μορφή. Μυελοειδές Αποτελεί το 8% των καρκινωμάτων μαστού και προσβάλλει γυναίκες άνω των 50 ετών. Βλεννώδες Ανάμεσα στα καρκινώματα καταλαμβάνει το 2% και εμφανίζεται σε γυναίκες που διανύουν το έβδομο έτος της ζωής τους. Σωληνώδες Οι γυναίκες γύρω στα 50 έτη μπορεί να προσληφθούν από αυτό. Η πρόγνωσή του σε αρχική μορφή είναι εξαιρετική. Νόσος Paget της θηλής του μαστού Πρόκειται για μία εκζεματοειδής εμφάνιση της θηλής. Φλεγμονώδες Χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και οίδημα και δίνει την εικόνα φλοιού πορτοκαλιού. Σε αυτόν τον τύπο η βιοψία μαστού είναι πολύ σημαντική. Μη διηθητικό λοβιακό καρκίνωμα Στην ουσία πρόκειται για παράγοντα κινδύνου στην ανάπτυξη καρκίνου. Δεν χρήζει χειρουργείου και αποτελεί εύρημα συνήθως μετά από βιοψία. Ο μαστολόγος προτείνει συχνή παρακολούθηση σε αυτήν περίπτωση, ενώ μερικές φορές συνιστάται η ορμονοθεραπεία. Διηθητικό λοβιακό καρκίνωμα Αποτελεί το 10% των καρκινωμάτων σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Μπορεί να συνυπάρχει με το διηθητικό πορογενές. Πριν ο ειδικός μαστολόγος εξετάσει τον ασθενή του, πάντα λαμβάνει το πλήρες ιστορικό του και στην συνέχεια περνάει στις ειδικές μαστολογικές εξετάσεις και στην βιοψία μαστού. Επειδή τα είδη καρκίνου του μαστού είναι πολλά, είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να ακολουθεί το ετήσιο πλάνο μαστολογικών εξετάσεων, έτσι ώστε τα ευρήματα να είναι σε αρχικό στάδιο, άρα εύκολα αντιμετωπίσιμα. Ενημερωθείτε εμπεριστατωμένα γύρω από το θέμα από την ιατρική ιστοσελίδα του ειδικού χειρουργού μαστού και μαστολόγου dr. Γιάννη Π. Φύσσα.
 • 13/3/2017 - 17:38Σαλόνια και κρεβατοκάμαρες: Μαθήματα στυλ από τη Θεσσαλονίκη
     Ονειρεύεστε ένα σπίτι που να ξεχωρίζει με το μοναδικό στυλ αλλά και την άνεση που σας παρέχει σε κάθε χώρο; Αναζητάτε τρόπους να δημιουργήσετε τα ιδανικά σαλόνια για να υποδέχεστε τους καλεσμένους σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα απολαμβάνοντας την θαλπωρή ενός ευχάριστου και φιλόξενου περιβάλλοντος; Θέλετε κρεβατοκάμαρες με αυστηρά προσωπική νότα που παρέχουν την απόλυτη χαλάρωση για μοναδικό ύπνο; Τότε οι κορυφαίες προτάσεις στυλ για σαλόνια και κρεβατοκάμαρες που έρχονται από την όμορφη Θεσσαλονίκη θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας δώσουν αρκετές ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας μοναδικά. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές και προτάσεις κορυφαίας αισθητικής για κρεβατοκάμαρες και σαλόνια από τη Θεσσαλονίκη και κάντε τις πιο εντυπωσιακές επιλογές. Το ροκ δεν πεθαίνει Αν θέλετε μοντέρνες κρεβατοκάμαρες για το σπίτι σας, τότε να ξέρετε ότι το ροκ είναι πάντα στην μόδα! Μαύρες αποχρώσεις σε συνδυασμό με ασημί, ματ έπιπλα και έντονες γωνίες και λεπτομέρειες θα δώσουν ένα απίθανο φουτουριστικό στυλ που κάθε λάτρης της ροκ θα αγαπήσει. Όταν μάλιστα τα έπιπλα έχουν καθαρές γραμμές που συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους, προάγοντας την κορυφαία λειτουργικότητα, τότε γίνονται η top επιλογή για κάθε σύγχρονο σπίτι. Προσιτή Πολυτέλεια Αν πάλι προτιμάτε κάτι σε πιο κλασικό ή ονειρεύεστε κλασικές κρεβατοκάμαρες σε στυλ Βερσαλλιών, χωρίς ωστόσο να στοιχίζουν όσο ολόκληρο το ανάκτορο τους, τότε οι προτάσεις για στυλ με εντυπωσιακό μπαρόκ σχεδιασμό και με χρυσαφί λεπτομέρειες σε λευκό λουστραρισμένο ξύλο είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Προσθέστε κι έναν ουρανό με χρυσαφί κουρτίνα-κουνουπιέρα και το προσωπικό σας παλάτι είναι έτοιμο! Γωνίες με χρώμα και άποψη Τα πιο μοντέρνα σαλόνια απαιτούν ένα mix n match μοτίβων και χρωμάτων για να είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ας μην ξεχνάμε καταρχάς, ότι οι γωνιακοί καναπέδες αποτελούν must έπιπλο σε κάθε σύγχρονο σπίτι για κορυφαία άνεση και χαλάρωση. Ειδικά όταν αυτοί συνδυάζονται με απίθανα σχέδια σε έντονα χρώματα, το αποτέλεσμα πραγματικά ξεχωρίζει. Μπαρόκ σοβαρότητα σε γήινες αποχρώσεις Αν παρολαυτά είστε του μπαρόκ και στα σαλόνια, τότε οι γήινες αποχρώσεις του καφέ και του μπορντό θα εξυπηρετήσουν απόλυτα την αισθητική σας, ενώ οι διθέσιοι και τριθέσιοι καναπέδες και στιβαρό σχεδιασμό που συνδυάζονται με σικάτα καπιτονέ σκαμπό, δίνουν στο χώρο το απαραίτητο κύρος που εντυπωσιάζει. Είτε μοντέρνο, είτε μπαρόκ, ότι κι αν επιλέξετε για τα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες σας θα το βρείτε στην εταιρεία επίπλων Goumas Furniture Art στη Θεσσαλονίκη με ένα κλικ.
 • 13/3/2017 - 17:37Χάρτινες σακούλες: Η λύση για την προστασία του περιβάλλοντος
     Η καταστροφή των οικοσυστημάτων και η κλιματική αλλαγή που αυτή επιφέρει έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο αισθητές τα τελευταία χρόνια. Τι ρόλο παίζουν όμως οι χάρτινες σακούλες σε όλο αυτό το ζήτημα και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Μπορεί να ακούγεται σαν μία πολύ μικρή κίνηση, ωστόσο η στροφή προς τις χάρτινες σακούλες συσκευασίες είναι μία απόφαση που αποδεικνύεται σωτήρια για το περιβάλλον από πολλές απόψεις και γι’ αυτό όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις και καταστήματα θα πρέπει να υιοθετήσουν την χρήση τους για τη συσκευασία και διανομή των προϊόντων τους. Συγκεκριμένα οι χάρτινες σακούλες έχουν πολλαπλά και πολύ σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, τα οποία δεν είχαμε καν φανταστεί: Λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον Οι πλαστικές σακούλες έχουν πολύ κακή φήμη και όχι άδικα. Χρειάζονται αιώνες για να διαλυθούν σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ οι χάρτινες σακούλες αποσυντίθενται πολύ πιο γρήγορα και εύκολα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πλαστικές σακούλες δεν βιοδιασπώνται καθόλου, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για τις ακτίνες UV να τις καταστρέψουν, κάτι το οποίο μπορεί να διαρκέσει από 500 έως 1.000 χρόνια ή και περισσότερο. Επίσης, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι μόνο στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται περίπου 12.000.000 βαρέλια πετρελαίου ετησίως για την παραγωγή πλαστικών σακουλών. Είναι ανακυκλώσιμες Οι χάρτινες σακούλες κατασκευάζονται τουλάχιστον εν μέρει, από ανακυκλωμένο χαρτί ή ίνες. Μόλις απορρίπτονται, μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν και πάλι, ενώ οι πλαστικές σακούλες δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και πολλά εργοστάσια δεν τις δέχονται, επειδή μπορεί να φράξουν τις μηχανές δυσκολεύοντας τη διαδικασία ανακύκλωσης. Από την άλλη οι χάρτινες σακούλες συσκευασίας μπορούν ακόμη και να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια και να χρησιμοποιηθούν μέχρι και για λίπασμα φυτών. Προστατεύουν τη Θαλάσσια Ζωή Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, οι πλαστικές σακούλες, σκοτώνουν χιλιάδες θαλάσσια ζώα κάθε χρόνο, οδηγώντας προστατευόμενα είδη στην εξαφάνιση. Οι πλαστικές σακούλες μοιάζουν με τσούχτρες στο νερό και πολλά προστατευόμενα ζώα, όπως οι θαλάσσιες χελώνες οι κορμοράνοι και οι φάλαινες, τις τρώνε με επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία τους. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να στραφείτε κι εσείς στις χάρτινες σακούλες; Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Loukidis Pack και αναζητήστε τις καλύτερες προτάσεις ειδικά για την δική σας επιχείρηση.
 • 13/3/2017 - 17:36Γνωρίζοντας τις μέλισσες: Ο ρόλος και οι ανάγκες τους
     Γνωρίζουμε πόσο απαραίτητες είναι οι μέλισσες για την παραγωγή μελιού αλλά και για την επικονίαση των φυτών και την καλή υγεία του οικοσυστήματος. Τι γνωρίζουμε όμως για τις ανάγκες τους, ώστε να επιλέξουμε τα κατάλληλα μελισσοκομικά προϊόντα για την αποτελεσματική φροντίδα και κάλυψη των αναγκών τους; Είτε είστε επαγγελματίες, είτε ερασιτέχνες μελισσοκόμοι, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποιες είναι οι μέλισσες στην κυψέλη σας, ποιος ο ρόλος τους και ποιες οι βασικότερες ανάγκες τους σε μελισσοκομικά προϊόντα. Η βασίλισσα Είναι εκείνη που παράγει τα γονιμοποιημένα αυγά και συμβάλει στην δημιουργία μιας ισχυρής αποικίας μελισσών, ενώ αν είναι υγιής, μπορεί παράγει μέχρι και 2.000 αυγά μέσα σε μία μόνο μέρα. Οι βασίλισσες ζευγαρώνουν από την αρχή της ζωής τους και αποθηκεύουν εκατομμύρια σπερματοζωάρια μέσα στο σώμα τους. Ζουν περίπου 4-5 χρόνια ενώ παράγουν συνεχώς αυγά για 3-4 χρόνια της ζωής τους. Αυτή η απαιτητική διαδικασία χρειάζεται και την κατάλληλη διατροφή για να παραμείνουν γερές και αποτελεσματικές. Έτσι τα θρεπτικά μελισσοκομικά προϊόντα με πλούσια περιεκτικότητα σε καθαρή ζάχαρη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα γι’ αυτές. Οι εργάτριες Αποτελούν τον μεγαλύτερο πληθυσμό μέσα σε μια κυψέλη. Είναι κατά κανόνα θηλυκές, αλλά δεν είναι σε θέση να παράγουν γονιμοποιημένα αυγά. Αν δεν υπάρχει βασίλισσα παράγουν μερικές φορές μη γονιμοποιημένα αυγά, τα οποία γίνονται αρσενικοί κηφήνες. Επιπλέον οι εργάτριες μέλισσες είναι και οι στρατιώτες υπερασπιστές της αποικίας και της βασίλισσας τους από επιθέσεις. Ωστόσο (σε αντίθεση με τις σφήκες) δεν τσιμπάνε ποτέ αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, καθώς το κεντρί τους μένει στο δέρμα του θύματος και οι ίδιες πεθαίνουν. Η μέση διάρκεια ζωής των εργατριών μελισσών είναι περίπου έξι εβδομάδες και μέσα σε αυτές πρέπει να συλλέξουν την απαραίτητη γύρη για να δημιουργήσουν μέλι. Με τα κατάλληλα μελισσοκομικά προϊόντα, μπορείτε να τις βοηθήσετε να πετύχουν τον σκοπό τους και παραμένοντας υγιείς και γερές, να βγάλουν καλό και ποιοτικό μέλι. Οι κηφήνες Είναι οι αρσενικές μέλισσες και έχουν μόνο ένα καθήκον: να γονιμοποιήσουν τις νέες βασίλισσες. Οι κηφήνες ζευγαρώνουν σε εξωτερικούς χώρους συνήθως στον αέρα πεθαίνουν αμέσως μετά το ζευγάρωμα. Πολλές αποικίες μελισσών εκδιώχνουν τους ζωντανούς κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, όταν η τροφή είναι περιορισμένη. Επειδή όμως ο ρόλος τους παραμένει κρίσιμος για την αποτελεσματική ανάπτυξη και καλή λειτουργία της κυψέλης, είναι σημαντικό να παρέχετε στις μέλισσες σας αφθονία σε ποιοτικά μελισσοκομικά προϊόντα, ώστε η τροφή να είναι αρκετή για όλες τους. Βρείτε μελισσοτροφές και υψηλής αξίας μελισσοκομικά προϊόντα στο apifonda.gr!
Ρεπορτάζ με Βίντεο
Όλες οι ειδήσεις
Άνθρωποι, Διασκέδαση & Εύβοια | Επικοινωνήστε μαζί μας
Copyright ©2017 evianews | email επικοινωνίας info@evianews.com