Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, 02:08
23.3.2018 | 02:08
Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στην Εύβοια
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ με συγκεντρώσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, τις ελληνοτουρικές σχέσεις, τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ στα Βαλκάνια και την πρόταση του ΚΚΕ. Την Παρασκευή 23 Μάρτη Η Κ.Ο. Μαντουδίου καλεί σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μαντουδίου, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Κ.Ο. Αρτεμισίου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στα Βασιλικά Ευβοίας, στο μαγαζί του Γιώργου Θεοχάρη, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θέμος Βασιλείου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Η Κ.Ο. Αυλωναρίου του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στα Χάνια Αυλωναρίου, στην ταβέρνα “Τα Χάνια”, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ.
Εύβοια: τελευταίες ειδήσεις
 • 22/3/2018 - 17:24Ε Χαιρετισμοί 2018: Ο ακάθιστος ύμνος
     Οι Χαιρετισμοί έχουν τον ακάθιστο Ύμνο. Πρόκειται για την Ε' στάση των χαιρετισμών της Θεοτόκου. Από το πρωτότυπο κείμενο. Ο Ακάθιστος Ύμνος, οι τόσο δημοφιλείς «Χαιρετισμοί» στην Παναγία, είναι ένα από τα πιο σημαντικά υμνογραφικά κείμενα της βυζαντινής περιόδου. Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας. Είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας. Η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και πλουτίζεται από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.   Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι συνδεδεμένος όχι μόνο με την εκκλησιαστική (λατρευτική) ζωή, αλλά και με την εθνική πορεία του Ελληνισμού, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την «Υπέρμαχο στρατηγό», τη σκέπη και την προστασία του. Ο ποιητής του Ακαθίστου Ύμνου δεν είναι γνωστός, καθώς οι μακροχρόνιες έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε αναμφισβήτητα συμπεράσματα. Έχουν αναφερθεί τα ονόματα του Ρωμανού του Μελωδού, του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Σέργιου, του διάκονου και ιαμβογράφου Γεωργίου Πισίδη, του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού Α', του μητροπολίτη Νικομηδείας Γεωργίου Σικελιώτη, της Κασσιανής και του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φωτίου. Η επικρατούσα παράδοση υποστηρίζει ότι ο Άκάθιστος Ύμνος γράφτηκε για τη διάσωση της Κωνσταντινούπολης από την πολιορκία των Αβάρων, ενός ταταρομογγολικού φύλου, το 626. Η σωτηρία της Βασιλεύουσας αποδόθηκε στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την Υπεραγία Θεοτόκο.
 • 22/3/2018 - 17:13Εκδήλωση με θέμα «Ιστορία του αγώνος της εν Ευβοία, επαναστάσεως του 1821», στην Καστέλλα
     Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:15, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ" του Τ.Δ. Καστέλλας με θέμα: «Ιστορία του αγώνος της εν Ευβοία, επαναστάσεως του 1821». Ομιλητές θα είναι οι: Σπύρος Ραπτάκης, Πυρονόμος Π.Σ. Νικόλαος Καρατζάς, Ιστορικός - Αρχαιολόγος, ΜΑ Συμμετέχουν: Σταύρος Παπασηφάκης, Δάσκαλος Γιάννης Παπαμιχαήλ, Συγγραφέας-Ζωγράφος
 • 22/3/2018 - 13:53Δένουν πλοία στα λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων
     Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό και Σαλαμίνα. Κανονικά διεξάγονται προς το παρόν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστό είναι το Ρίο Αντίρριο. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα- Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων.
 • 22/3/2018 - 13:05Ξεκίνησε πιλοτικά να λειτουργεί το σύστημα υπόγειων κάδων
     Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο πιλοτικό, υπόγειο σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης συλλογής απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Φαρμακίδου και Λυκόφρωνος, στο κέντρο της Χαλκίδας, που εγκαταστάθηκε ήδη εκεί από τον Δήμο Χαλκιδέων. Στόχος είναι η λειτουργία του συστήματος να εξελιχθεί ομαλά, αφού προηγουμένως ενημερωθούν οι δημότες για τον τρόπο χρήσης τους και η σταδιακή απομάκρυνση των υπέργειων κάδων. Σημειώνεται ότι με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος εξασφαλίζεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά 4-5 κοινούς κάδους.  Στην παρουσίαση λειτουργίας του συστήματος, την Τετάρτη 21 Μαρτίου παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα ανακύκλωσης Δημήτρη Παπαποστόλου και στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, με την εγκατάσταση των υπόγειων κάδων σε ευαίσθητα σημεία του κέντρου της Χαλκίδας και την εφαρμογή του συστήματος διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, θα απομακρυνθούν σταδιακά οι υπέργειοι κοινοί κάδοι, γεγονός που θα επιφέρει καλύτερες συνθήκες υγιεινής, αλλά και αισθητικής.  Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχει ετοιμάσει ενημερωτικό υλικό, για τη σωστή χρήση του συστήματος από τους δημότες. 
 • 22/3/2018 - 12:36Σπύρος Γκολίτσης: "Περιμένουμε κόσμο στο γήπεδο"
     Για τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα που θα δώσει ο Ηρακλής Χαλκίδας Seajetsμε αντίπαλο τη Νίκη Αιγινίου μίλησε ο Σπύρος Γκολίτσης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Συγκεκριμένα ο τεχνικός της ομάδας μας δήλωσε: «O πρώτος στόχος επετεύχθη μπήκαμε στην πρώτη 6άδα και η ομάδα ετοιμάζεται για τα πλέι οφ. Δουλεύουμε πολύ καιρό για αυτόν το στόχο. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, αλλά ανακάμψαμε και περιμένουμε τον κόσμο μας στον αγώνα με τη Νίκη Αιγινίου να έρθει στο γήπεδο για το τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση στη κανονική περίοδο».
 • 22/3/2018 - 12:12Ιερά Πανήγυρη στο ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Κοιμητήριο Χαλκίδας
     Το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου 2018 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Λαζάρου του Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος στην Περιοχή ΠΕΪ Δοκού. Την παραμονή της Εορτής Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 18.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.00 π.μ. θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
 • 22/3/2018 - 11:54Χαλκίδα: Γοήτευσε το κοινό η “Συμφωνία της Λευτεριάς”
     Τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Ρίτσου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Μάνου Χατζιδάκι κ.α., που παραμένουν ανεξίτηλα στο πέρασμα των χρόνων, περιελάμβανε η μουσική, επετειακή εκδήλωση με τίτλο “Η Συμφωνία της Λευτεριάς”. Την οργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαρτίου, στο Θέατρο Παπαδημητρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας και γοήτευσε το κοινό, που είχε κατακλύσει την αίθουσα. Πήραν μέρος τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ, με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Πέτρο Πρόκο και συμμετείχε και η Χορωδία Χρωμάτων του Δημοτικού Οργανισμού, σε διδασκαλία Δέσποινας Γερογιάννη. Απαγγελίες κειμένων έκανε ο ηθοποιός Βασίλης Βαλέρης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, τονίζοντας ότι ο τόπος μας και ειδικότερα ο Δήμος Χαλκιδέων έχει το έμψυχο υλικό, με το ανάλογο ταλέντο, που μπορεί να στηρίξει πολύ μεγάλες διοργανώσεις, από αυτές που έχει ανάγκη ο κόσμος. Από την πλευρά του Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης συνεχάρη όλους τους συντελεστές της υπέροχης μουσικής βραδιάς και παράλληλα έκανε αναφορά στα γεγονότα της Επανάστασης του 1821, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, όπου οι Έλληνες υπήρξαν ενωμένοι και είχαν ομόνοια, μεγαλούργησαν. Αντίθετα, ο ελληνισμός έζησε δεινά, όταν υπήρχε διχόνοια.  Τέλος, τα εύσημα σε όλους τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, απένειμε και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος. 
 • 22/3/2018 - 11:33Προσοχή για την 25η Μαρτίου: Σε ποιούς δρόμους της Χαλκίδας απαγορεύεται το παρκάρισμα
     Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας έχοντας υπόψη την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή της Παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Mαρτίου 1821, σε χώρους ευθύνης του, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 ανακοινώνει τα εξής κυκλοφοριακά μέτρα: Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση παντός τροχοφόρου οχήματος στις παρακάτω οδούς της πόλης της Χαλκίδας : • Σε αμφότερες τις πλευρές της οδού ΤΖΙΑΡΝΤΙΝΙ. • Επί της οδού ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ κατά το τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα (από το Βόρειο άκρο της Πλατείας Αγίου Νικολάου έως το ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον διακριτικό τίτλο «ΓΙΩΤ»). Η ως άνω απαγόρευση ισχύει από την 05:00 ώρα της Κυριακής 25-03-2018 έως και το πέρας των εκδηλώσεων.
 • 22/3/2018 - 09:43Έκθεση - «βόμβα»: Μαρτύριο για τους Έλληνες η υπερφορολόγηση
     Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία παρουσιάζει την Τετάρτη (21/03) η εφημερίδα «Καθημερινή» μια ελληνική οικογένεια με μέσο μηνιαίο μισθό περίπου 900 ευρώ, πληρώνει το 38,2% του εισοδήματός της στην εφορία, τη στιγμή που η αντίστοιχη οικογένεια στην Ιρλανδία καταβάλλει μόλις το 13,6%. Το ποσοστό αυτό για την Ελλάδα κινείται πολύ πάνω από το μέσο όρο των κρατών – μελών του Οργανισμού, ο οποίος είναι κοντά στο 30%.  Όπως αναφέρει, εξάλλου, ο ΟΟΣΑ στην Ελλάδα το 2017 εφαρμοζόταν ο τέταρτος υψηλότερος συντελεστής φορολόγησης φυσικών προσώπων που φτάνει το 55% μαζί με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Σε υψηλότερη θέση την ίδια χρονιά βρισκόταν μόνο η Σουηδία, με ποσοστό 57,1% και ακολούθησαν η Δανία με 55,8% και η Πορτογαλία με 56,2%. Όσο για τη χώρα με το χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, αυτή ήταν η Βουλγαρία, με ποσοστό 10%. Σύμφωνα, πάντα, με την έκθεση του ΟΟΣΑ οι άνεργοι λαμβάνουν επιδόματα που θα φτάνουν το 42% του εισοδήματος που ελάμβαναν ως εργαζόμενοι Το αντίστοιχο ποσό στη Τσεχία και στην Ιταλία ανέρχεται στο 72,8% του εισοδήματος, στην Ολλανδία στο 78,9% και στο Λουξεμβούργο στο 90,8%. Ενδεικτικά, ένας μακροχρόνια άνεργος στην Ελλάδα παίρνει σχεδόν το 6,6% του εισοδήματος που λάμβανε πριν απολυθεί. Αντίθετα, στην Τσεχία συνεχίζει να παίρνει το 54,8 του εισοδήματος, στο Λουξεμβούργο το 67,9% και στην Ολλανδία το 66,87%. newsbomb.gr
Ρεπορτάζ με Βίντεο
Όλες οι ειδήσεις
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Άνθρωποι, Διασκέδαση & Εύβοια | Επικοινωνήστε μαζί μας
Copyright ©2018 evianews και newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | email επικοινωνίας info@evianews.com