Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, 23:00
Κεντρική σελίδα → Βοιωτία
11.1.2017 | 13:59
Θα είναι ανοιχτά τα σχολεία στη Θήβα αύριο Πέμπτη;
Σχολεία κλειστά στη Θήβα: Η ανακοίνωση του Δήμου για τα σχολεία την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης, των χαμηλών θερμοκρασιών – παγετού  και των συνεχιζόμενων διαδικασιών αποχιονισμού ο Δήμος Θηβαίων, μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων,  ανακοινώνει ότι και αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά. 
Βοιωτία: τελευταίες ειδήσεις
 • 14/12/2016 - 17:46Τι ετοιμάζεται στο Δήλεσι και θα δώσει νέες θέσεις εργασίας;
     Το Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι κατασκευάζεται σε μια έκταση 27 στρεμμάτων και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 68 ατόμων. Αποτελεί έναν νέο πνεύμονα ζωής καθώς ανοίγει θέσεις εργασίας και δίνει ζωντάνια σε μια απομακρυσμένη περιοχή κοντά στη Χαλκίδα. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TOY ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΠΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ προυπολογισμού 400.000,00 € Αφορά προμήθεια και εγκατάσταση Εξοπλισμού εστίασης. Προμήθεια επαγγελματικών πλυντηρίων για ρούχα και σεντόνια. Προμήθεια συμπληρωματικούεξοπλισμού - ιατρικού και Φυσιοθεραπείας - λειτουργίας του Κέντρου. Συμπλήρωση υφιστάμενου βασικού εξοπλισμού με πρόσθετες αναγκαίες συσκευές.
 • 13/12/2016 - 11:44Ο Δήμος Θηβαίων φόρεσε τα γιορτινά του!
      Άνοιξε η αυλαία με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου  Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κατάμεστη από κόσμο Κεντρική Πλατεία της Θήβας, άνοιξε η αυλαία για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων, το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2016.  Η πόλη της Θήβας φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους με μία υπέροχη γιορτή  που περιελάμβανε χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Ρίζου Κωνσταντίνου, παραμυθένια σκηνικά και σπιτάκια, θεατρικό εργαστήρι, εργαστήρι για χειροτεχνίες, ξυλοπόδαρο, χριστουγεννιάτικες φιγούρες και πάρα πολλά δρώμενα για τα παιδιά.  Τον φωτεινό διάκοσμο του πανύψηλου και εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου άναψε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ευχόμενος σε δημότες και επισκέπτες καλές γιορτές, με αισιοδοξία και χαρά.  Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί η συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου στο παλαιό Δημαρχείο, το απόγευμα η θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας “Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο”, και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου “ο Αγώνας των Ξωτικών” από τον Γ.Σ. Πίνδαρο. 
 • 10/12/2016 - 13:06Προσλήψεις στη Στερεά Ελλάδα: Προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
      Προσλήψεις στη Στερεά Ελλάδα: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, που εδρεύει στην Θήβα του Νομού Βοιωτίας και συγκεκριμένα τους εξής, ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα: 2 ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ  1 ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της Υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Θρεψιάδου 1 Μουσείο Θηβών, Τ.Κ. 322 00, υπόψη υπεύθυνων παραλαβής αιτήσεων κας. Δελή Μαρίας, και κου Στέφα Στυλιανού (τηλ. επικοινωνίας: 22620 23559, 22620 80147). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της Υπηρεσίας μας στο χώρο των ανακοινώσεων του Μουσείου Θηβών όπου προκηρύσσονται οι ανωτέρω θέσεις καθώς και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Θηβαίων, στον οποίο εδρεύει η Υπηρεσία μας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. altsantiri.gr
 • 2/12/2016 - 13:32Τραγωδία: Ξεψύχησε έξω από το σπίτι του
      ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΥΘΙΣΕ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ... Πρόκειται για έναν 40χρονο που ανέβαινε τη σκάλα του σπιτιού του στην παραλία Αυλίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος τριών περίπου μέτρων. Η οικογένεια πήγε να τον βοηθήσει και κάλεσε και ασθενοφόρο.  Δυστυχώς όμως, η πτώση αποδείχθηκε μοιραία, αφού ο άτυχος άνδρας όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είχε ξεψυχήσει. 
 • 25/11/2016 - 11:27Έπιασε φωτιά στο Σχηματάρι...
      Συναγερμός σήμανε το πρωί στην πυροσβεστική από φωτιά που εκδηλώθηκε στο hot spot στο Σχηματάρι.  Φωτιά πήρε μια σκηνή όταν οι πρόσφυγες προσπάθησαν να ζεσταθούν. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανή σκηνή, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής με τέσσερις άνδρες και έσβησαν την φωτιά.
 • 25/11/2016 - 00:36Τι γίνεται με τις πατάτες στη Βοιωτία;
      Σε υψηλά αρκετών ετών βρίσκονται οι τιµές για τις φθινοπωρινές πατάτες στη Βοιωτία και συγκεκριµένα στα 50 λεπτά το κιλό για 3η συνεχόµενη εβδοµάδα. Σύµφωνα µε παραγωγούς από τη Βοιωτία και το agrosnews.gr, η χρονιά για όσους καλλιέργησαν φθινοπωρινή πατάτα, είναι καλή δεδοµένων αφενός των τιµών και αφετέρου των πολύ καλών αποδόσεων (2,5 τόνοι το στρέµµα). Έτσι, αναµένεται τον Φεβρουάριο να έχει τελειώσει η εµπορική σεζόν, νωρίτερα από άλλες χρονιές που η σεζόν τελείωνε µετά τον Μάρτη. 
 • 16/11/2016 - 00:47Οι κακές ειδήσεις δεν σταματούν: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ύστερα από τροχαίο
     Το τροχαίο έγινε χθες νωρίς το πρωί, στην 23,500η χ/θ της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών – Λιβαδειάς στη Βοιωτία, αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 42χρονος, συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 37χρονος  και στο οποίο επέβαινε επίσης ένας 82χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 82χρονου και τον τραυματισμό των δύο οδηγών των οχημάτων. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
 • 14/11/2016 - 12:21Βοιωτία: Μαγαζιά με τρόφιμα χτυπούσε νεαρός διαρρήκτης
     Αποκλειστικά τα καταστήματα εστίασης είχε στόχο ένας 31χρονος διαρρήκτης που δρούσε από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 26 Οκτωβρίου στην Λιβαδειά και την Αλίαρτο Βοιωτίας! Στο διάστημα αυτό, είχε διαπράξει έξι διαρρήξεις και μία απόπειρα σε καφετέριες, ψητοπωλεία και ένα κυλικείο! Ο δράστης ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς και εντοπίστηκε στο σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή της πόλης όπου συνελήφθη καθώς, εκτός από έναν κλεμμένο φορητό υπολογιστή, κατασχέθηκε και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού βάρους 580 γραμμαρίων με το τελευταίο αδίκημα να είναι αυτόφωρο. 
 • 11/11/2016 - 11:27Δες τι έγινε σήμερα το πρωί στη Θήβα και ξάφνιασε πολλούς!
     ΑΦΗΣΑΝ ΓΥΜΝΟ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ... Και ακόμα δεν έχει χειμωνιάσει....Μετά από προφορικές καταγγελίες πολιτών, η Yπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων  πραγματοποίησε αυτοψία επί της οδού Πινδάρου (στο ύψος της στάσης των ταξί) και διαπιστώθηκε ότι ένα δένδρο ( δάφνη Απόλλωνα) που υπάρχει στο πεζοδρόμιο είχε υποστεί αυστηρό κλάδεμα δύο (2) βραχιόνων και επιμέρους κλαδιών.  Οι  εργασίες, όπως  διαμόρφωση κόμης των δένδρων, κλαδεύματα  κ.α. σε δένδρα που είναι φυτεμένα σε δημοτικούς χώρους, είναι αρμοδιότητα ΜΟΝΟ του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων και όχι των ιδιωτών.  Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να βρει τους υπαίτιους.  Παρακαλεί δε όποιον πολίτη γνωρίζει κάτι σχετικό να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Επί πλέον παρακαλεί όλους τους Δημότες για την προφύλαξη με κάθε τρόπο του πρασίνου σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.  ​
Ρεπορτάζ με Βίντεο
Όλες οι ειδήσεις
Tο CU και το BIOS Ρομάντσο διοργανώνουν για 5η φορά το διαγωνισμό CU RestartUp @Ρομάντσο που δίνει τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να αποκτήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση, επικοινωνιακή στήριξη & συμβουλευτικές υπηρεσίες για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο.   Ο διαγωνισμός καλεί νέους δημιουργούς ή ομάδες νέων δημιουργών, 18-28 ετών, που ασχολούνται με το design, τον προγραμματισμό, τη φωτογραφία, τη μόδα ή με οτιδήποτε δημιουργικό και μοναδικό και χρειάζονται χώρο εργασίας για να εξελίξουν τις ιδέες τους, να συνδεθούν με άλλους δημιουργούς και να κάνουν το πιο δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους.   Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον 5ο γύρο του διαγωνισμού που έχει ξεκινήσει, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Ιανουαρίου 2017, υποβάλλοντας το βιογραφικό τους και δείγμα δουλειάς τους. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή που αποτελείται από τους: Πάνο Χαραλάμπους - Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Δημήτρη Φακίνο - Εκδότη του περιοδικού +DESIGN και διοργανωτή των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) Κωνσταντίνο Γουναρίδη - Διευθύνοντα Σύμβουλο της Σχολής Βακαλό Art & Design Βασίλη Χαραλαμπίδη - Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού BIOS Εκπροσώπους της Ομάδας CU   Ο διαγωνισμός CU Restart Up @Ρομάντσο είναι η πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε νέους, να κάνουν τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες πράξη.   Στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο, οι νικητές γίνονται μέλη μιας δημιουργικής οικογένειας, που τους βοηθά να αποκτήσουν εμπειρίες, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν και να εξελιχθούν. Γίνονται μέρος του μοναδικού οικοσυστήματος για δημιουργικά επαγγέλματα της πόλης που έχει ήδη εδραιωθεί σε ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης. Έως σήμερα ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί τέσσερις φορές, με τους 34 προηγούμενους νικητές να έχουν κάνει το δικό τους επαγγελματικό restart στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο.   Πληροφορίες για το διαγωνισμό και δήλωση συμμετοχής στο www.vodafonecu.gr/restartup  
Άνθρωποι, Διασκέδαση & Εύβοια | Επικοινωνήστε μαζί μας
Copyright ©2017 evianews | email επικοινωνίας info@evianews.com