Τελευταία ενημέρωση:
Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 00:28

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Αν πας στη Βενετία θα πληρώνεις...
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 - 12:16:07 μμ

Ο λόγος που το συμβούλιο κατέληξε σε αυτή την απόφαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Βενετία παρότι δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο τα 14 εκατομμύρια από αυτούς ξοδεύουν μόνο μία ημέρα εκεί. Μάλιστα οι περισσότεροι κάνουν πικν-νικ και πολλές φορές φέρνουν μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα στις τοπικές επιχειρήσεις.

Σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Βενετίας (που από 175.000 μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι σήμερα περίπου 50.000) παραπονιούνται ότι καλύπτουν αυτοί τον αυξημένο λογαριασμό για καθαρισμό και ασφάλεια της πόλης λόγο του τουρισμού, που όμως δεν αυξάνει τα εισοδήματα τους σε αντίστοιχο βαθμό.

Έτσι το συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ότι οι ημερήσιοι ταξιδιώτες θα έπρεπε να πληρώσουν 3 ευρώ από φέτος για να εισέλθουν στη Βενετία. Μάλιστα το ποσό θα αυξηθεί μεταξύ 6 και 10 ευρώ από τις αρχές του 2020, ανάλογα με την τουριστική περίοδο. Από το τέλος εξαιρούνται οι τουρίστες που ξοδεύουν τη νύχτα σε τοπικά ξενοδοχεία, τα οποία ήδη επιβάλλουν φόρους επισκεπτών στις τιμές τους, και παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών.

"Η Βενετία χρειάζεται σεβασμό και όπως συμβαίνει με τα μουσεία, τα αθλητικά γήπεδα, τους κινηματογράφους, τα τρένα και τα αεροπλάνα, χρειάζεται προγραμματισμένες επισκέψεις ... που την καθιστούν βιώσιμη τόσο για τους τουρίστες όσο και για την ίδια την πόλη", δήλωσε ο κυβερνήτης του Βένετο Λουκά Ζαΐα.
eradio.gr


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]